STEM NU! Welke ideeën wil jij terug zien op het tijdelijke strand tussen 2021 en 2023?

17 september 2020

 

Hallo IJburgers,

 

Een groep IJburgers heeft in het voorjaar 2020 meegedacht over de programmering van het tijdelijke strand tussen 2021 en 2023. We hebben veel leuke ideeën via deze website ontvangen! In een online stemronde is er vervolgens gestemd op de ideeën die jullie het liefst terug willen zien op het strand.

Op 2 juli 2020 heeft het participatieteam een online zoom-sessie georganiseerd, waarin de gemeente Amsterdam het concept ontwerp voor het strand heeft gepresenteerd. In dit concept ontwerp zijn de populairste ideeën verwerkt. Deze ideeën moesten destijds nog worden getoetst op haalbaarheid op het gebied van veiligheid, technische inpassing en financiën. Dit is inmiddels gebeurd. In dit bericht informeren we jullie graag over de uitkomst hiervan.

 

Aangepast ontwerp strand 2021

We moeten helaas beginnen met een tegenvaller bij de aanleg van het strand 2021, waardoor in 2021 nog niet het hele strand in één keer in gebruik kan worden genomen.

Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat het zand aan de noordzijde van het strand minder snel zakt dan vooraf werd gedacht. Het voldoende zakken van het zand (ook wel zetten genoemd) is noodzakelijk om wegen en voorzieningen op te bouwen. Omdat de grond nog te veel beweegt is het niet veilig om dit deel van het strand volgend jaar al in gebruik te nemen.

Door deze tegenvaller heeft de gemeente de planning van diverse andere werkzaamheden (zoals het aanleggen van een zandberg op de toekomstige locatie van de sluis) moeten veranderen. Hierdoor is er onvoldoende budget om het volledige ontwerp te kunnen realiseren.

Hoe gaan we verder?

De gemeente werkt nu aan een aangepast ontwerp voor strand 2021. Dit aangepaste ontwerp wordt in september 2020 afgemaakt. De gemeente presenteert dit ontwerp in oktober graag opnieuw aan in een zoom-meeting aan bewoners en betrokkenen. De uitnodiging hiervoor volgt nog.

Het nieuwe strand wordt nu in twee stappen (2021 en 2022) uitgevoerd. Strand 2021 wordt iets groter dan het huidige strand en ligt ongeveer op dezelfde locatie. Dit deel van het strand krijgt al meer kwaliteit en een betere uitstraling en wordt in de komende winter opnieuw ingericht. Een deel van de ideeën uit de participatie kan hier in 2021 al worden gerealiseerd. Als alles goed gaat wordt in het strandseizoen van 2022 het volledige strand in gebruik genomen en wordt de nieuwe inrichting afgemaakt.

Wat komt terug uit de participatie?

Enkele ideeën die we in deze participatie hebben opgehaald, probeert de gemeente in 2021 al uit te voeren. Zo willen we er een relax/hangmatten gebied maken en bekijken we of we een (overdekte) ruimte te maken waar bewoners zelf activiteiten kunnen organiseren.

Voor 2022 zoeken we dan naar ruimte voor een hondenstrand en maken we op een nog aan te leggen zandberg een openlucht podium voor voorstellingen.

We kunnen het duikplateau helaas niet maken. Dat plateau zou buiten het officiële zwemwater (de gele ballenlijn) moeten komen en dat is zonder zwemtoezicht niet veilig.

We hopen jullie hiermee te hebben bijgepraat en hopelijk tot bij de zoom-sessie in oktober!

 


Nu al vragen of opmerkingen? Mail of bel!

 


Met vriendelijke groet, 

Participatieteam Strandeiland

 


Jolanda Kirpensteijn (bewoner)

Jaap Koen Bijma

Linda Vosjan (bewoner)

Martijn Kruijf (opvolger van Esther Lunenborg)

Fred Scheepmaker

Marinus Knulst (bewoner, heeft het team wegens gezondheidsredenen moeten verlaten)

 


www.hallostrandeiland.nl

hallostrandeiland@gmail.com

06 - 129 27 811

 

$variables.putVoid('wensen', $wensen)

In totaal zijn er 56 ideeën verzameld

Na bestudering van de haalbaarheid zijn 49 overgebleven.

Bekijk hier de afgevallen ideeën.
Hondenstrand
Ingediend door Suzanne Vissers op 5 mei 2020

Maak een deel van het strand toegankelijk voor honden, zodat zij ook hier kunnen rennen, spelen en zwemmen. En dat wij lekker met ons hondje naar het strand kunnen.


Kostenindicatie:

30 personen vinden dit een goed idee
Padel Banen
Ingediend door T.J.J. van Dijk op 13 mei 2020

Een leuke sport voor zowel jong als oud. Padel Tennis is een kruising tussen tennis en squash en speel je 2x2 op een 10x20m baan. Het zijn dus relatief kleine baantjes waardoor er meerdere naast elkaar gelegd zouden kunnen worden. Vooral in Spanje enorm populair (ook op strandlocaties).
Kostenindicatie:

3 personen vinden dit een goed idee
Hondenstrand
Ingediend door Tineke Hoogland op 30 mei 2020

Het is belangrijk voor de honden,dat ze zich vrij kunnen bewegen. Dat ze lekker in het water kunnen. Met een hek om het hondengedeelte met een ongang, zodat de honden geen overlast voor de overige strandgangers zijn. Het is belangrijk voor de conditie en de mentale gezondheid van de honden. Socialiseren.
Meerdere openbare toiletten (2theloo)
Ingediend op 7 mei 2020

Zorg aan boulevardsijde strand voor meerdere openbare toiletten, extern beheert door bijvoorbeeld 2theloo, los van mogelijke horeca.
Kostenindicatie:

16 personen vinden dit een goed idee
Free Space / Vrije ruimte
Ingediend door Jeske Rutgers op 22 mei 2020

Wat zou het fijn zijn om een free space te hebben!! Een plek waar alles mogelijk is, ontstaat vanuit een droom en groeit.
Een bouwkeet en een vuurplek om mee te beginnen, schept veel free space.
Kostenindicatie:

4 personen vinden dit een goed idee
cinema aan zee
Ingediend door elske rollema op 4 mei 2020

Een openluchtbioscoop, op Ijburg.
Zoals ook al in west, Bloemendaal
makkelijk op te zetten.
neem je eigen ligstoel mee, of kleedje
films voor jong , films voor oud.

door YE! ( Yarre Stooker en Elske Rollema)


Kostenindicatie:

46 personen vinden dit een goed idee
Openluchtpodium
Ingediend op 3 mei 2020

Een podium waar (kleine) concerten en andere voorstellingen kunnen worden gegeven
Kostenindicatie:

7 personen vinden dit een goed idee
Hondenstrand voor honden liefhebbers
Ingediend door Kees Hoffman op 9 mei 2020

Het zou goed zijn als er een apart deel van het stand gereserveerd wordt voor hondenbezitters. Het aantal uitlaat / loslaat mogelijkheden op IJburg is al zeer beperkt en door de voortschrijdende bouw verdwijnen er steeds meer tijdelijke voorzieningen. Een deel van het strand waar honden het hele jaar door toegang hebben tot het water zou een zeer welkome aanvulling zijn.
Dit heeft ook een belangrijk voordeel dat honden niet meer (illegaal) op het andere strand hoeven te komen dat scheelt ook han...


Kostenindicatie:

20 personen vinden dit een goed idee
spelen aan zee met kabel baan
Ingediend door elske rollema op 4 mei 2020

spelen in het water.
Springen
Kabelbaan
Trekvlot
door YE! ( yarre Stooker en Elske Rollema)
Kostenindicatie:

11 personen vinden dit een goed idee
Houvast in Corona
Ingediend door Fatima Akalai op 23 mei 2020

Plan ‘’houvast in de Corona’’ Strand Eiland

Mijn naam is Fatima Akalai ik ben moeder van twee pubers en al meerdere jaren woonachtig op IJburg. Hiernaast ben ik projectleider en coördinator op het ROC van Amsterdam en werk ik dus veel met jonge studenten. Continu raakte ik geïnspireerd om me in te zetten voor de jeugd op IJburg maar telkens kwam het er niet van. Ook het gebrek en de eeuwige zoektocht naar een voor de jeugd passende ruimte bleek geen makkelijke taak. Er is voor mij daarom geen b...


Kostenindicatie:

9 personen vinden dit een goed idee
Strandpraat Club
Ingediend door Machteld Wentzel op 22 mei 2020

Strandpraat Club

Verlies jezelf in een verhaal van een ander. Als je naar een verhaal luistert, kan je in de voeten van een ander gaan staan. In de strandpraat club worden mensen met bijzondere verhalen uitgenodigd. Het blijft niet bij luisteren alleen, we praten door over de verhalen. Wat betekent de rode draad voor de luisteraar, welke archetypen zijn er, hoe zou jij verder gaan met het verhaal? Zo worden luisteraars uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen, tot er een ketting van...
Kostenindicatie:

4 personen vinden dit een goed idee
Fitness/sport hoek
Ingediend door Tom Hennen op 8 mei 2020

Mensen willen graag in de buitenlucht sporten en waar kan dat beter dan op het strand. Dus allerlei sporten zoals fitness, crossfit, rennen en wat klimrekken.


Kostenindicatie:

9 personen vinden dit een goed idee
Hotdog!
Ingediend door Hans Ernens op 22 mei 2020

Lieve mensen!
Mijn naam is Lucu, golden retriever van mijn baasjes Rui en Hans.
Ik ben dol op zwemmen en op het strand!
Er zijn veel vriendjes hier op IJburg en die komen ook graag bij warm weer naar het strandje.
We willen niemand tot last zijn, maar ook wij willen zo graag in de steeds heter wordende zomers naar buiten en wat afkoelen, maar dat mag alleen maar in de winter als het koud is.
Mijn drollen worden altijd netjes opgeruimd en zijn we ook heel actief op plastic en blikjes op te speure...


Kostenindicatie:

18 personen vinden dit een goed idee
Rommelmarkt
Ingediend door Judith Katstra op 8 mei 2020

Een rommel-/kofferbakmarkt, 1 of 2 keer in de maand. Eventueel doelgroepgericht, voor en door kinderen of een kleding(ruil)markt.


Kostenindicatie:

4 personen vinden dit een goed idee
Lokaal en sociaal
Ingediend op 8 mei 2020

Lokale en kleinschalige initiatieven georganiseerd door IJburgs ondernemers. zoals toneelstukken voor kinderen, een voorleestent, etc.
In geen geval grootschalige evenementen en festivals.


Kostenindicatie:

9 personen vinden dit een goed idee
Voldoende schaduw (liefst met bomen)
Ingediend op 13 mei 2020

Het zou mooi zijn als er op het nieuwe strand meer plekken zijn om in de schaduw te liggen / zitten. Het zou mooi zijn als dat kan door er (gras en) bomen te planten, die later kunnen worden overgeplant naar het definitieve strand of een andere plek.
Kostenindicatie:

36 personen vinden dit een goed idee
Een plek voor iedereen
Ingediend door Wonincoöperatie de Warren de Warren op 22 mei 2020

We hebben met de wonincoöperatie een aantal plannen verzameld voor een beter strand. We zouden het fijn vinden als het een strand wordt niet alleen voor mensen, maar dat er ook plek is voor beestjes en planten.
Voor de mensen is het natuurlijk heel leuk als er veel spelletjes te spelen zijn, dus zou het goed zijn als er een plek is waar je strandspeelgoed (en parasols en strandstoelen) kan lenen of huren. Misschien kunnen de buren dat zelf regelen :-)
Ook willen we natuurlijk met onze nieuwe b...


Kostenindicatie:

2 personen vinden dit een goed idee
Food Truck Festival
Ingediend door Marga Hogenhuis-Flokstra op 8 mei 2020

Het lijkt mij heel leuk om een Food Truck Festival te houden op het strand. Mooi weer, voetjes in het zand, ondergaande zon, hapje en een drankje, voor elk wat wils.


Kostenindicatie:

25 personen vinden dit een goed idee
Entree aan zee
Ingediend door elske rollema op 5 mei 2020

Een entree uiteraard, En eigenlijk gebruik ik dit kopje ook even als introductie en uitleg om de sfeer in het geheel mee te weergeven .
We wonen hier ruime tijd.
Kinderen van baby, tot peuter en tiener zijn hier opgegroeid.
Altijd was er het kernpunt: genieten van IJburg? dat was op Blijburg.
Een plek die aldoor verhuisde, maar altijd weer opdook- en waar iedereen elkaar trof.
zelf je kleedjes mee, zwemmen, spelen, ontmoeten, feesten.
na schooltijd, voor de koffie- in de avond-
een hapje, een dr...


Kostenindicatie:

23 personen vinden dit een goed idee
Boulevard met diverse restaurants en barretjes aan het strand
Ingediend op 7 mei 2020

Ijburg kent mooie wandelingen langs water, het mooi zijn als het strand verrijkt wordt met een boulevard met grote en kleine satellite horeca gelegenheden.


Kostenindicatie:

27 personen vinden dit een goed idee
Cornhole boards spel borden
Ingediend door Priscilla Korver op 22 mei 2020

een strand spel. gooi het zakje gevuld met mais/bonen/zand in het gat. Wie de meeste zakjes van zijn kleur er in heeft wint.


Kostenindicatie:

Jolanda Kirpensteijn vindt dit een goed idee
Houvast in Corona Tijd
Ingediend door Fatima Akalai op 23 mei 2020

Plan ‘’houvast in de Corona’’ Strand Eiland

Mijn naam is Fatima Akalai ik ben moeder van twee pubers en al meerdere jaren woonachtig op IJburg. Hiernaast ben ik projectleider en coördinator op het ROC van Amsterdam en werk ik dus veel met jonge studenten. Continu raakte ik geïnspireerd om me in te zetten voor de jeugd op IJburg maar telkens kwam het er niet van. Ook het gebrek en de eeuwige zoektocht naar een voor de jeugd passende ruimte bleek geen makkelijke taak. Er is voor mij daarom geen b...


Kostenindicatie:

6 personen vinden dit een goed idee
Houvast in de Corona
Ingediend door Fatima Akalai op 22 mei 2020

Mijn naam is Fatima Akalai ik ben moeder van twee pubers en al meerdere jaren woonachtig op IJburg. Hiernaast ben ik projectleider en coördinator op het ROC van Amsterdam en werk ik dus veel met jonge studenten. Continu raakte ik geïnspireerd om me in te zetten voor de jeugd op IJburg maar telkens kwam het er niet van. Ook het gebrek en de eeuwige zoektocht naar een voor de jeugd passende ruimte bleek geen makkelijke taak. Er is voor mij daarom geen beter moment iets te betekenen voor de jeugd o...


Kostenindicatie:

37 personen vinden dit een goed idee
Podium/openluchttheater en yogalessen
Ingediend door Judith Katstra op 8 mei 2020

Een podium of openluchttheater voor kleinschalige festivalletjes, theatershows, try-outs, dansavondjes, zondagmiddagmatinees voor jong en oud. Met zowel lokale als nationale artiesten en acts. Het strand moet een plek zijn om te ontspannen, voor vertier, waar ruimte is en waar je je weg kunt wanen uit de drukke stad. Een mogelijkheid om uit te gaan op loopafstand van je huis, laagdrempelig met een relaxte sfeer.
Ook zou het leuk zijn als je er yoga kunt doen. Bijvoorbeeld in een bedoeïenentent...
Kostenindicatie:

7 personen vinden dit een goed idee
“Zwembad” steigers en lijnen
Ingediend door Gabin Huijsman op 12 mei 2020

Net als bij het Marineterrein aanleggen van een belijnd zwembad gedeelte
Kostenindicatie:

15 personen vinden dit een goed idee
Skeeleren langs het strand op glad asfalt
Ingediend door Stefan Bayens op 8 mei 2020

Je kan nu al heerlijk skeeleren langs de boulevard van de Bert Haanstrakade. Het zou geweldig zijn om straks - als de Strand- en Centrumeilanden af zijn - we een mooi rondje kunnen maken langs de hele waterlijn. Dat zal een afstand van circa 10 of 12 km opleveren.
Het mooiste deel is dan natuurlijk langs het strand. Ik hoop dan ook dat het fietspad langs het strand (en eigenlijk langs het hele rondje) van glad asfalt wordt gemaakt. Het liefst het super gladde rode asfalt.
Kostenindicatie:

12 personen vinden dit een goed idee
concertje aan zee
Ingediend door elske rollema op 4 mei 2020

Een muziektent .
waar concerten, theater, zang optredens, plaats kunnen vinden.
een vast ankerpunt op het strand met wisselend aanbod.
ook weer voor allerlei leeftijds groepen.

door YE! (Yarre Stooker en Elske Rollema)
Kostenindicatie:

16 personen vinden dit een goed idee
Kleurrijk ‘Speel’ Kunstwerk
Ingediend door Dorothé Boellaard op 4 mei 2020

Een mooi Kunstwerk, waarop, waarin en/of waaronder kinderen kunnen spelen. Dit in overleg met de werkgroep “ Kunst Op IJburg.
Kostenindicatie:

4 personen vinden dit een goed idee
Gratis drinkwater
Ingediend door Suzanne Vissers op 5 mei 2020

Een tap punt waar je flesjes drinkwater kunt vullen.


Kostenindicatie:

37 personen vinden dit een goed idee
Kiosk
Ingediend door Suzanne Vissers op 5 mei 2020

Laat hier een kiosk komen met lekkere koffie, ijsjes, koud bier, witte wijn. Midden op het strand. Komt er elders bij het strand nog een grotere horeca gelegenheid, waar je iets kunt eten?
Kostenindicatie:

13 personen vinden dit een goed idee
Een naturisten strandje
Ingediend op 4 mei 2020

Dat missen we nog! Een gedeelte van het strand waar je kan chillen in je blote billen.


Kostenindicatie:

2 personen vinden dit een goed idee
Poppenkast
Ingediend door Sonya Wilson op 21 mei 2020

Opgegroeid in Engeland heb ik goede herinneringen aan de poppenkasten op het stand, een eeuwenoude traditie. Een poppenkast brengt kinderen bijeen en stimuleert de taalontwikkeling en communicatieve vaardigheden. Op Strandeiland IJburg vertellen we verhalen en sprookjes van over de hele wereld vol met humor, drama en verstopte levenslessen. Gegarandeerd entertainment voor de hele familie.


Kostenindicatie:

7 personen vinden dit een goed idee
IJbiza Hippy Market
Ingediend door Marga Hogenhuis-Flokstra op 8 mei 2020

Een (tijdelijke) plek waar creatieve IJburgers hun spullen kunnen verkopen. Een plek voor de zelfgemaakte tassen, sieraden, doosjes, notitieboeken, lampen, kinderkleding, etc. De creatieve winkeliers van o.a. CSIJ hebben al jaren geen verkoop plek meer.
Kostenindicatie:

18 personen vinden dit een goed idee
springen aan zee
Ingediend door elske rollema op 4 mei 2020

trampolines! hoe fijn is het om aan zee buiten te springen! trampoline fun . leuk voor alle leeftijden die nog springen willen en kunnen. ;) )
Ye! ( Yarre Stooker en Elske Rollema)
Kostenindicatie:

21 personen vinden dit een goed idee
Lucht café
Ingediend door Ghalia Jando op 22 mei 2020

Een prachtige leuke café in de lucht.
Kostenindicatie:

3 personen vinden dit een goed idee
Strand Speeltuin
Ingediend op 8 mei 2020

Een grote speeltuin op het strand voor kinderen zou leuk zijn!
Kostenindicatie:

12 personen vinden dit een goed idee
openbaar toegankelijke wc
Ingediend op 15 mei 2020

wc/ (koude) doucheruimte
Kostenindicatie:

21 personen vinden dit een goed idee
Schaduw op strand langs boulevard
Ingediend op 7 mei 2020

Stranden in NL kennen weinig tot geen schaduw, het zou mooi zijn als er op het strand delen zijn waar schaduwplekken kunnen komen, misschien met zonnepanelen als bladeren aan een kunstmatige boom. Een soort kunstwerk, gecombineerd met energie-opwekking, gecombineerd met schaduw werking.
Kostenindicatie:

5 personen vinden dit een goed idee
Chillen aan zee - 2
Ingediend door Marga Hogenhuis-Flokstra op 8 mei 2020

Aanvulling op Elske, Chillen aan zee is heerlijk. Nog fijner als daar voorzieningen voor worden geleverd, zodat je niet alles op je fiets hoeft mee te slepen. Dus een verhuur van ligbedjes, zitzakken en parasols zou ik heel prettig vinden.


Kostenindicatie:

16 personen vinden dit een goed idee
Familiegedeelte strand
Ingediend op 21 mei 2020

Een apart gedeelte voor families en mensen die niet om 12:00 in de middag tussen de alcohol en weed dampen willen zitten en vanaf 16:00 tussen de lachgas gebruikende groepen. Net terug van strand op Hemelvaart met dochter en dat was dus onaangenaam vanwege bovengenoemde redenen.


Kostenindicatie:

4 personen vinden dit een goed idee
speelgoed delen
Ingediend op 15 mei 2020

een duurzame verzamelplek (bak) op het strand waar je strandspeelgoed in kunt achterlaten/ delen zoals schepjes, emmertjes etc - zodat je daar niet mee hoeft te slepen maar samen delen
Kostenindicatie:

Elise vd Brug vindt dit een goed idee
Houvast In Corona Strand
Ingediend door Fatima Akalai op 23 mei 2020

Plan ‘’houvast in de Corona’’ Strand Eiland

Mijn naam is Fatima Akalai ik ben moeder van twee pubers en al meerdere jaren woonachtig op IJburg. Hiernaast ben ik projectleider en coördinator op het ROC van Amsterdam en werk ik dus veel met jonge studenten. Continu raakte ik geïnspireerd om me in te zetten voor de jeugd op IJburg maar telkens kwam het er niet van. Ook het gebrek en de eeuwige zoektocht naar een voor de jeugd passende ruimte bleek geen makkelijke taak. Er is voor mij daarom geen b...


Kostenindicatie:

5 personen vinden dit een goed idee
Silent disco, yoga en fitness
Ingediend door Priscilla Korver op 22 mei 2020

Met een headset op fitness in de ochtend of yoga terwijl de zon ondergaat, daarna dansen op het strand. Zonder dat anderen er last van hebben?! Dat kan met een silent disco systeem.
Kostenindicatie:

5 personen vinden dit een goed idee
VrIJland
Ingediend door Albertine Baauw op 8 mei 2020

VrIJland is een ruige plek waar jongeren kunnen spelen, ontdekken, muziek maken. Centraal staat verbinding: met je lijf, met je medemens, met je buurt en met de natuur. We zijn al enige tijd bezig op Centrum eiland. Inmiddels staan we steeds steviger in onze schoenen. We hebben een enthousiast team dat dingen oppakt, we hebben en een bruisende project leider. Het heeft de nodige tijd gekost om dingen op te bouwen, en het zou zonde zijn om dat te laten verdampen. We hebben goede contacten in de...
Kostenindicatie:

16 personen vinden dit een goed idee
Duikplateau
Ingediend door Marjan Huisman op 2 mei 2020

Leuk om vanaf te duiken, leuk om naartoe te zwemmen. Ik zag het in Etretat in Frankrijk voor de kust. Geweldig leuk. Een punt om naar toe te zwemmen, daar even bijkomen en dan met een duik terug naar de kust. Of gewoon daar lekker liggen in de zon. Er konden zo'n 8 mensen op liggen. In de praktijk was het een groot plonsfeest. En niemand had er last van, want het was net ver genoeg.
Kostenindicatie:

29 personen vinden dit een goed idee
Aquapark en sportfaciliteiten
Ingediend op 20 mei 2020

Een aquapark gemaakt van luchtkussens is leuk voor vele leeftijdsgroepen, evenals sportfaciliteiten zoals tafeltennistafels of beachvolleybal en speeltuinen voor kinderen. We kijken uit naar leuke uitstapjes!


Kostenindicatie:

29 personen vinden dit een goed idee
fire pits
Ingediend door Priscilla Korver op 22 mei 2020

door gemeente aangelegde betonnen bakken waar veilig fikkie in gestookt kan worden


Kostenindicatie:

19 personen vinden dit een goed idee
gevonden voorwerpen rek
Ingediend op 15 mei 2020

gelijk aan het rek op het joris ivensplein een mooi rek voor gevonden voorwerpen


Kostenindicatie:

5 personen vinden dit een goed idee
Chillen aan zee
Ingediend door elske rollema op 4 mei 2020

Hangmatten, schaduwplekjes
sfeer en de "breeze"
hangplekken. verspreid over het strand.

door YE! (Yarre Stooker, Elske Rollema)


Kostenindicatie:

33 personen vinden dit een goed idee
Fontein
Ingediend door Ghalia Jando op 20 mei 2020

Een heimwee fontein dat als een vaste onderdeel van de traditie uit verschillende culturen. In dit geval het heimwee fontein uit Syrië waar mensen om het fontein heen konden zitten, fruit erin konden wassen, koffie drinken en los vallende bloemetjes, maar vooral genieten van het spattende water op je gezicht
Kostenindicatie:

5 personen vinden dit een goed idee