Nieuw verhaal

IJburg

Geplaatst op 30 oktober 2019, 00:00 uur
Wat vind ik klasse of knudde aan IJburg?
Hallo, mijn naam is Berivan en ik woon op IJburg. Ik woon in een beschermd wonen project, daar wordt goed voor mij gezorgd. Ik heb het er naar mijn zin. Ik zou wel helemaal  zelfstandig in mijn eigen huis willen wonen, maar ik denk dat dat misschien weer een beetje te alleen is. Er zijn me in de afgelopen jaren op IJburg wel wat dingen opgevallen:

-Er zijn niet zoveel winkels, ik zou liever wat meer verschillende winkels en wat meer verspreid over IJburg willen hebben. Daarnaast zou het fijn zijn als er een koffiehuis is dat echt goed toegankelijk is voor rolstoelers.

-De stoep op-en afritten voor rolstoelers zijn heel vaak geblokkeerd. Er staan vaak auto’s of fietsen, waardoor ik dan de stoep niet af kan. Liever zou ik rechtdoor de stoep af willen gaan. Nu moet ik een hele gekke slinger maken.

-Als ik met een busje ergens heen ga, wordt ik helemaal  misselijk van de verkeersdrempels, al die hobbels. Het is goed dat mensen langzaam rijden, maar dan liever door bijvoorbeeld 30 km in te stellen.

-Het zou  fijn zijn als de rolstoelers goed op het strand kunnen komen.

-Ik houd ervan naar een party of dansfeest te gaan, nu kan dat niet op IJburg.

---

Hallo, mijn naam is Marc en ik woon ook al een paar jaar op IJburg, ik woon ook in een beschermd wonen project. Helemaal zelfstandig wonen kan ik niet, maar soms  zou ik het best willen.  Ik ben het met Berivan eens over de op- en afritten voor rolstoelers; daar staat bijna altijd iets in de weg. Misschien moeten de opritten niet vlak naast de fietsenparkeerplek, want dan zetten mensen hun fiets op de afrit.

Ik zou heel graag een winkel in de buurt hebben die DVD’s verkoopt, ik houd heel erg van film kijken. Misschien zelfs een bioscoop? Toegankelijk voor rolstoelers natuurlijk.

Het is belangrijk dat mensen langzaam rijden, niet piepend door de bocht. Dat hoeft niet per se door drempels, als auto’s maar langzaam rijden.

Het valt me op dat speciaal op de hoeken van de straat veel wind is…

Bij de stoplichten heb je weinig tijd om over te steken; ze mogen wel wat langer groen blijven.

Ik zou het leuk vinden als ik af en toe ergens naar een concert kan; ik houd van muziek van Mozart, de Dubliners, Beatles.

---

We hebben samen nog iets bedacht: Misschien kan er een soort lichtreclame bord ergens langs de weg komen, waarop steeds roulerend drie werken van drie kunstenaars (van IJburg) te zien zijn, bijvoorbeeld twee weken lang, dan weer drie nieuwe kunstenaars.  Zo kan iedereen kennis maken met de kunst die door IJburgers op IJburg wordt gemaakt.
Deel dit: