Nieuw verhaal

Rollende bewoners van IJburg

Geplaatst op 12 maart 2020, 00:00 uur
Wat vind ik klasse of knudde aan IJburg?
Wij wonen alweer heel wat jaren op IJburg. We wonen er fijn, maar het valt niet altijd mee om van de ene plek naar de andere te komen. We maken allemaal gebruik van een elektrische rolstoel. Daarmee moeten we, om de stoep op en af te gaan, een hele gekke sla lom maken. We kunnen niet gewoon rechtuit de stoep afrijden, maar moeten eerst een hele slinger naar rechts, dan weer naar links maken. Bij de afritten bij de stoepen staat het bovendien meestal vol met fietsen en/of auto's die daar even gaan staan. Wij zouden veel liever gewoon een schuin aflopende stoep hebben, zodat we rechtdoor kunnen rijden als we de stoep op en af gaan. En zet er alsjeblieft geen fiestenrekken naast.
Voor ons zijn de straten met de grote keien ook geen pretje; we stuiteren soms bijna onze stoel uit!
Als we met de tram willen, mag er maar een rolstoel tegelijk mee. We kunnen dus niet gezellig met z'n tweeen gaan winkelen.
We vinden de plannen voor het strandeiland heel mooi! We hopen dat het goed tankelijk wordt voor onze rolstoelen. Dat de bediening van stoplichten laag genoeg komt voor ons, dat we samen de tram in kunnen, dat we goed de stoep op en af kunnen rijden.
Mijn wens voor Strandeiland!
We willen graag een goed toegankelijk multifunctioneel gebouw met bioscoop, veel workshops, theater, dans, muziek. Een vlindertuin, een zwembad, we willen heel graag naar het strand kunnen!! Een plekje om lekker even te vissen, een rondvaartboot.
Deel dit: