Bericht

(Buurt)Initiatieven op Strandeiland om bij aan te haken

Geplaatst op 16 februari 2024, 09:58 uur
Illustration

Op IJburg -Strandeiland ligt een kavel waarop veel (buiten)activiteiten plaats gaan vinden. Het gaat hierbij om de volgende initiatieven:

Onze Tuinen richt zich op stadslandbouw.

Om dit vorm te geven worden afspraken en uitgangspunten vastgelegd met gemeente in een intentieovereenkomst. Deze wordt beoogd in februari 2024 getekend te zijn. 

Vervolgens wordt er een beheerovereenkomst opgesteld. 

Wilt u hierover meedenken of bij de maaiveldinrichting betrokken worden? Of wilt u afnemer in het oogstaandeel worden of zelfverbouwer? Neem dan contact op met Onze Tuinen - Stadslandbouw initiatief IJburg | Facebook

Naast stadslandbouw voor volwassenen, vindt er op Strandeiland ook (tijdelijke) stadslandbouw voor kinderen plaats dat door Schooltuinen is geïnitieerd. Wist u bijvoorbeeld dat er per jaar bijna 7000 basisschoolleerlingen (groep 6/7) op één van de dertien Amsterdamse schooltuinen tuinieren? Op Strandeiland komt er daarom een locatie bij. De schooltuinen worden beoogd hier rond 2026 in gebruik te worden genomen, inclusief een kas en openluchtlokaal. Wilt u meer hierover weten?   Schooltuinen en Natuureducatie - Gemeente Amsterdam

Pal naast de stadslandbouwgronden komt er rond 2026 een tijdelijk buurt- en sportpark dat gefaseerd wordt opgeleverd. Het gebied wordt geschikt gemaakt voor urbans sports en een speeltuin, 3 voetbalvelden, een trapveld en een basketbalveld.  Deze plek biedt nu ruimte aan toekomstige (kleine) events in de buitenlucht. Heeft u een idee welke rol dit toekomstig park kan gaan vervullen of wilt u misschien aan de programmeringsactiviteiten een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Thijs van de Loo (thijsvandeloo@hotmail.com).

Op het tijdelijk buurt- en sportpark komt ook een verzamelgebouw, genaamd The Basket. Het complex is 450m2 groot en bestaat uit omkleedkamers, een leslokaal, een kantine en opslagruimte. Beoogd wordt dat dit pand in 2026 in de basis in gebruik genomen kan worden. Potentiële ruimtevragers in dit gebouw kunnen contact opnemen met a.driehuis@amsterdam.nl.  

Wilt u contact opnemen met het participatieteam Strandeiland? Mail dan naar hallostrandeiland@gmail.com

 

 

 

Deel dit: