Bericht

Word jij lifeguard op strand IJburg?

Geplaatst op 6 februari 2023, 22:11 uur
Illustration

 

Drink een kop koffie met een lifeguard of train mee in het zwembad

 

Amsterdam heeft veel water. Dat ziet er prachtig uit en geeft veel mogelijkheden voor plezier. Maar het brengt ook gevaarlijke situaties met zich mee. Reddingsbrigade Amsterdam zet zich in om deze situaties te voorkomen. De vrijwillige lifeguards zijn het hart van de vereniging. Met spoed wordt gezocht naar nieuwe lifeguards voor strand IJburg en evenementen in de stad. 

 

Op strand IJburg staan in het zomerseizoen lifeguards die het preventieve toezicht verzorgen. Zij lopen over het strand, geven advies aan de strandgasten en bemannen de ehbo post. Nieuwe lifeguards krijgen gedurende het jaar een brede opleiding aangeboden. In het zwembad wordt in de winter een cursus reddingstechnieken gegeven, in de zomer wordt op strand IJburg geoefend en in een aantal weken worden lifeguards opgeleid tot gediplomeerd ehbo’er. 

Walter Weg, voorzitter: “Je ziet een tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen. Dat is vervelend voor alle verenigingen. Voor de Reddingsbrigade komt daar bovenop dat met een tekort aan vrijwillige lifeguards de veiligheid op het strand en bij evenementen in het geding komt. Ik maak mij ernstig zorgen om de zwemveiligheid in de stad. We hebben een leuke club mensen die ik heel graag wil uitbreiden met nieuwe lifeguards. Iedereen is van harte welkom om een kop koffie met een van onze lifeguards te drinken of een avond mee te trainen in het zwembad.” 

 

Lifeguard Maarten: “Naast mijn kantoorbaan wilde ik graag iets anders doen. Als lifeguard ben je veel buiten en actief. De opleidingen volg ik met plezier. Interessant om iets heel anders te leren. Niet alleen voor de Reddingsbrigade, maar ik vind het ook fijn dat ik daarbuiten mensen kan helpen met mijn ehbo diploma.”

 

Opgeven of een keer meedoen

Reddingsbrigade Amsterdam roept iedereen op die interesse heeft om zich aan te melden, een keer mee te zwemmen in het zwembad op donderdag of zaterdag van 18.00 – 19.00 uur in het najaar of een kop koffie met een van de lifeguards te drinken.

Gedurende het hele jaar is de Reddingsbrigade ook inzetbaar bij triatlons, sloepenraces, Amsterdam Pride en vele andere mooie evenementen.

 

Deel dit: