Bericht

Update ontwerp Strand IJburg 2022

Geplaatst op 16 mei 2022, 09:57 uur
Illustration

Afgelopen winter is het strand van IJburg verder ingericht. Naast fase 1 is nu ook fase 2 ingericht en zijn een aantal voorzieningen verplaatst.

Zandheuvel wordt tribune
De grote zandheuvel (drukterp) is kleiner uitgevoerd dan eerder bedacht. Technisch bleek de voorbelasting voor de toekomstige sluis niet nodig. Er is nu een doorlopende boulevard gemaakt en er is daardoor een beter overzicht over het strand. Het is een verhoging geworden met zitplekken, een soort tribune op het strand. Vanaf de tribune kan je heerlijk wegkijken over IJburg. Ook biedt het een leuke setting voor bioscoopavonden en optredens. De nieuwe vorm van de tribune staat in de ontwerptekening.

Hondenstrand
Bij bewoners leeft de wens voor een hondenstrandje. Zowel in het ontwerp van 2021 als 2022 is gekeken naar de mogelijkheid. Helaas is het lastig om een zwemstrand en een hondenstrand te combineren. Tijdens het zwemseizoen wordt expliciet geadviseerd om honden op het strand te verbieden. Honden, paarden en andere dieren kunnen zorgen voor bacteriƫn die de waterkwaliteit aantasten. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten en bij een slechte kwaliteit dreigt een (tijdelijk) zwemverbod. Dat risico willen we niet nemen. Op afstand van het zwemstrand proberen we altijd een hondenuitrenstrook te maken, omdat daar veel behoefte aan is onder de bewoners van IJburg. Ook bij het maken van de definitieve plannen heeft dit onze aandacht.

Kaart met losloopgebieden voor honden
Het strand is verboden voor honden vanaf 1 april tot 30 september. Vanaf 1 oktober tot 31 maart is het strand ook losloopgebied. Kijk op de kaart waar honden los mogen lopen. Tegenover de supermarkt op de hoek van de Pampuslaan is ook een gebied waar honden mogen loslopen.

Deel dit: