Bericht

Start inschrijving wooncoöperatiekavel Centrumeiland

Geplaatst op 31 januari 2022, 11:48 uur
Illustration

Heb je een wooncoöperatie gevormd en ben je op zoek naar een kavel? Op vrijdag 28 januari is de selectieprocedure gestart voor wooncoöperatiekavel 5.01 op Centrumeiland! Op deze kavel van 702 vierkante meter kan een wooncoöperatie een gebouw voor maximaal 30 middeldure of sociale huurwoningen laten bouwen.

Op kavel 5.01 kan een wooncoöperatie maximaal 2300 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo) realiseren in de vorm van woningen, parkeren en eventuele ‘niet-woonfuncties’. Het niet-woonprogramma mag voor maximaal 100 vierkante meter bvo uit horeca III en IV bestaan en voor maximaal 200 vierkante meter bvo uit overige niet-woonfuncties. Inschrijven op deze kavel kan tot en met vrijdag 25 maart. Meer over de kavel.

Locatie
Blok 5 is het dertiende blok dat wordt uitgegeven en ligt aan de noordkant van het eiland. Naast kavel 5-01 bestaat Blok 5 uit kavels voor Individuele Zelfbouw en Samen in het Klein (2 tot 4 zelfbouwwoningen), kavels voor Mede Opdrachtgeverschap en 1 kavel bestemd voor sociale woningbouw. Ook komt er in dit blok een verzorgingstehuis. Binnenin het blok ligt een gemeenschappelijke binnenstraat die als mandelig erfpachtrecht aan omliggende kavels wordt uitgegeven, maar niet aan 5-01. Kavel 5-01 heeft uitzicht over het centrale plein op Centrumeiland.

Wie we zoeken
We zijn op zoek naar een wooncoöperatie die binnen de aangegeven kaders voor kavel 5.01 op Centrumeiland een woongebouw kan ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren voor maximaal 30 middeldure of sociale huurwoningen. De gemeente zoekt een vereniging of coöperatie die bereid is het heft in eigen hand te nemen en een werkwijze te vinden voor de projectontwikkeling en financiering van het vastgoed.

Inschrijven kaartenbak
Wooncoöperaties moeten zijn ingeschreven in de kaartenbak voor wooncoöperaties om aan de selectie mee te kunnen doen. Groepen die nog niet ingeschreven staan in deze kaartenbak kunnen dat nog doen tot  en met vrijdag 4 maart 2022 om op tijd definitief ingeschreven te zijn en mee te kunnen doen aan de selectie. Bekijk hoe het werkt.

Contact
zelfbouwcentrumeiland@amsterdam.nl

Inspiratie
Bekijk het filmpje met Just en Merel over hun wooncoöperatie De Warren. 


Illustration
Wooncoöperatiekavel 5.01 op Centrumeiland voor maximaal 30 middeldure of sociale huurwoningen.
Deel dit: