Bericht

Doe jij mee met 'Onze Tuinen'?

Geplaatst op 29 juli 2020, 11:24 uur

Doe jij mee met 'Onze Tuinen'?


Zie jij het al voor je? Een groene oase dichtbij huis waar je je eigen groenten en fruit kunt (laten) verbouwen, zelf of via een oogstaandeel zodat je verzekerd bent van lokale groenten en fruit. Een plek om te ontdekken en te leren van en over de natuur: wat werkt wel en wat niet in de grond van onze Eilandenarchipel IJburg? Welke biodiversiteit is er al, wat hebben we nodig en hoe kunnen we dat verrijken?

Dit kan werkelijkheid worden met een gezamenlijke inspanning! Een kans om samen met (nieuwe) buren te pionieren en waardevolle duurzame stappen te zetten in een nieuw te ontwikkelen project op IJburg met als werktitel: ’Onze Tuinen' (ja, geïnspireerd op de Tuinen van West ;-).

Als IJburgers met een groen en duurzaam hart, denken we dat de tijd rijp is voor een volwassen vorm van stadslandbouw op IJBurg. Vooral nu met de aanleg van de andere eilanden, waar nog niet elke m2 is voorbestemd en er behoorlijke groene en duurzame ambities op de tekentafel liggen.

We willen met huidige en toekomstige IJburgrs van start in de vorm van een mobiele, groene en eetbare oase die in tijd en richting beweegt naar het nog te ontwikkelen Buiteneiland als finale plek. Dat is ons vergezicht. Maar de weg ernaartoe (in termen van jaren) is evengoed bijzonder, productief en leerzaam.

Graag peilen we jouw interesse voor dit project. Voor de korte termijn: interesse om in de voorhoede een rol te spelen, en dan in welke rol? En op de langere termijn: interesse als afnemer van een oogstaandeel, of als zelfverbouwer. Super fijn als je de vragen via de link hieronder beantwoordt, en deze met de link ook vooral deelt via je sociale media of email met andere IJburgers.

Hartelijk dank!
Sanne van de Graaf
Manuela Smit

 

 

Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Marjan Huisman

Fantastisch! Natuur in de stad, een plek waar kinderen kunnen spelen, jongeren kunnen oogsten en volwassenen kunnen ontspannnen (door te werken). De tuin in West vind ik ook geweldig. Ik wil wel iets doen om te zorgen dat dit project gaat lukken. Ik ben docent Nederlands en tuindersdochter.... groet Lees meer
di 15 september 2020 10:46

Maureen Linthout

Wat een mooit plan! Ik hoop dat jullie veel medestanders vinden.
vr 18 september 2020 13:07
Wil je reageren? Meld je dan aan.