Musetta Blaauw

Ondernemer, Initiatiefnemer
Wie is Musetta?

Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers gaan wij op Strandeiland duurzame energie opwekken op de Tijdelijke Zonneweide Strandeiland. Dat doen we niet voor onszelf, nou ja, de energie verbruiken we natuurlijk allemaal en dus moeten we die duurzaam opwekken, maar de dikke euro's die met zulke opwek verdiend wordt die willen we inzetten om armoede en ongelijkheid tegen te gaan. Aan mooie projecten, aan directe steun zonder iets terug te vragen. Gewoon omdat de zon van iedereen is en we een bestaansmodel voor iedereen willen en zolang er dus armoede en ongelijkheid is verdienmodellen niet gevuld moeten worden met de warmte van de zon!

Mijn werk en hobbies

Ik ben maatschappelijk ondernemer en directeur van Robin Doet. Wij begeleiden verduurzaming die bijdraagt aan een eerlijkere wereld. Soms door overheden te helpen het beleid radicaal eerlijk te maken, maar vaak door als rechterhand van organisaties en burgercollectieven om te treden om met verduurzaming maatschappelijke waarden te behouden of te versterken. De energietransitie gaat niet over techniek of terugverdientijden. De energietransitie is een kans om te behouden wat waarde heeft of om te keren wat in de knel zit. Het gaat om mensen die een veilig en gelukkig leven moeten kunnen leiden. En als we dat met duurzame energie kunnen doen, dan ontstaat er een volhoudbare en eerlijke wereld.

Mijn expertise

Mijn expertise ligt in het bedenken van concepten die een bijdrage leveren aan een eerlijkere wereld. Gebruik maken van de bestaande kaders en deze hacken voor het maatschappelijk belang. Ik neem kennis van de energietransitie, beleid en projectontwikkeling mee, maar ben er vooral op gespitst deze kennis in te zetten in belang van diegenen die er mee geconfronteerd worden. Deelname, participatie en eigenaarschap zijn voor mij geen vinkjes die gezet moeten worden voor het draagvlak, maar zijn cruciale onderdelen van een volhoudbare en eerlijke samenleving.

Mijn mogelijkheden

Op dit moment zijn wij met onze burgerbeweging initiatiefnemer van de Tijdelijke Zonneweide Strandeiland. Een plek waar we 13 jaar duurzame energie kunnen gaan opwekken en met de opbrengsten sociale ongelijkheid en armoede kunnen tegengaan. Ik zou graag samen met zoveel mogelijk Amsterdammers willen kijken waar die middelen terecht moeten komen.

Relevante ervaring

Naast het ontwikkelen van de Tijdelijke Zonneweide Strandeiland doen we dit op andere plekken ook. Maar, elke omgeving is weer anders.