Nieuw verhaal

Bruggen op IJburg

Geplaatst op 5 maart 2019, 00:00 uur
Wat vind ik klasse of knudde aan IJburg?
Ik woon met veel plezier al 10 jaar op IJburg, maar er is 1 ding waar ik me al die tijd om verwonderd heb: de bruggen op Haveneiland: stenen blokken die onveilig zijn en waardoor het water onzichtbaar is. Wat een groot contrast met de bruggen op de Rieteilanden.

Wij wonen op de Willy Mullenskade en bijgaande foto toont de brug aan de kade. Mijn dochters hebben hier op hun fietsjes elke dag overheen gefietst zonder te kunnen zien of er auto's op de kade reden. Gelukkig is het er rustig en is het nooit fout gegaan.

Verder is helaas de praktijk op IJburg dat er nog steeds van bruggen wordt gesprongen. Ook van deze bruggen. Doorzichtige bruggen zijn ook wat dit betreft veiliger omdat de kids dan beter kunnen zien of er boten of zwemmers aankomen.
Mijn wens voor Strandeiland!
Ik gun de bewoners van Strandeiland bruggen zoals op de Rieteilanden: open en veilig. En zeker niet de bruggen op Haveneiland die onveilig zijn en het contact met het water wegnemen.
Deel dit:
1 reactie

Kees Hoffman

wo 2 november 2022 16:19
Het is inderdaad iets wat mij meteen is opgevallen. De hele stad heeft 'open' bruggen en buiten dat het onoverzichtelijk en gevaarlijk is (zeker het voorbeeld van de foto waar ook met snelle scootertjes gereden wordt) zijn deze bruggen niet om aan te zien. Blijkbaar zit er ook een bouwfout in waardoo... lees meer